P7 RadioP7 TVP7 MisjonP7 Butikk


marit-irene-2012-2FOR2 3 sepia  

6. og 7. september arrangeres Kristen sang- og musikkfestival for andre gang i Verdal. Øverst på plakaten står Mannssambandet fra Frelsesarmeen og sangduoen Marit og Irene. 

 

- Vi inviterer til ei festivalhelg med fokus på inspirasjon og fornyelse. Vi ønsker å skape en arena der folk kan møtes for å synge sammen, lytte til god sang og musikk, og bli oppbygget av det kristne fellesskapet, sier John Arne Gladsø i ledelsen for Kristen sang- og musikkfestival (Krismus).

Stor bredde

Øverst på plakaten for årets festival står Mannssambandet, en gruppe sangere og musikere fra Frelsesarmeen. Med snart tjue års fartstid kan de se tilbake på en lang rekke CD-utgivelser, tv-opptredener og turnéer i inn- og utland. På Krismus står de på scenen under allsangmøtet som innleder festivalen lørdag 6. september klokka 13 i idrettshallen på Verdal videregående skole. Andre musikalske bidragsytere er Marit og Irene, samt de tre korene Harmonium, Adorate og Fokus.

- Vi tror kristen sang og musikk har appell langt ut over de faste kirkegjengernes rekker. Vi presenterer et program med stor musikalsk bredde, og noe for enhver smak, sier John Arne Gladsø.

Etter åpningsmøtet på lørdag blir det salg av middag, kaffe og kaker, før festivalen ruller videre fram til klokka 22.

Trøndelags største kirkekaffe

Nytt i år er at Krismus strekker seg over to dager. Søndag 7. september blir det felles Gudstjeneste der alle menigheter på Innherred deltar. Radiopastor Johnn Hardang taler, mens Mannssambandet og Marit og Irene synger.

- Etter at vi har feiret nattverd sammen, inviterer vi til Trøndelags største kirkekaffe.

Nøyaktig hvor mange som kommer, tør ikke festivalledelsen å tippe. For to år siden fylte 750 mennesker aulaen på Verdal videregående.

- Da måtte noen sitte på gangen. Ikke fordi de hadde gjort noe galt, men fordi det rett og slett ikke var plass i aulaen. I år garanterer vi at alle får plass: idrettshallen rommer to tusen.

Inngangen er gratis. Det blir anledning til å gi en gave – en stor gave, håper arrangøren - til Frelsesarmeens viktige arbeid.  

På hjemmesida til festivalen (www.krismus.no) vil tilreisende finne tips om overnattingsmuligheter. Her finnes også det detaljerte programmet for festivalen.

- Tilreisende og fastboende; unge, voksne og eldre: Alle er hjertelig velkommen på Krismus, understreker John Arne Gladsø.